Terug Gemeenteraad

di 29/06/2021 - 20:00 digitaal via Skype

Hoogdringende punten toe te laten tot de zitting

Openbare zitting

Politiezone Heist

Personeel

  • Vanaf 1 juli 2021 maakt een teamlid van Onthaal/Planton mobiliteit naar het team Interventie binnen de politiezone Heist. Om de continuïteit te garanderen, is een publicatie van de vacature inspecteur voor het team Onthaal/Planton van politiezone Heist, met een vacantverklaring in de mobiliteitscyclus 2021/03, wenselijk.

    Bij gebrek aan kandidaten in de mobiliteitscyclus 2021/03 wordt de vacature vacant verklaard in de mobiliteitscyclus 2021/04.

Logistiek

  • De politiezone Heist beschikt over 45 portable radio’s van het type Motorola MTP850S, aangekocht in 2015, en 6 portable radio's van het type MTP6550, aangekocht in 2017.

    Deze portable TETRA radio's moeten voldoen aan een hele reeks technische en functionele criteria om gebruik te kunnen maken van het ASTRID-radionetwerk. Alle hulp- en veiligheidsdiensten maken gebruik van het ASTRID-radionetwerk: een digitaal netwerk voor spraak- en datacommunicatie in heel België. Regelmatig actualiseert ASTRID de lijst van gevalideerde toestellen in functie van de technologische evoluties.

    Het radiotoestel type Motorola MPT850S, waarvan politiezone Heist 45 stuks in zijn bezit heeft, is niet meer opgenomen in de lijst van gevalideerde toestellen. De meest recente software-upgrade van het ASTRID-radionetwerk heeft de Motorola MPT850S-radio's onstabiel gemaakt en als gevolg onbetrouwbaar voor de politiezone Heist.

Interne Organisatie/Financiën

Financiën

Leefomgeving

Milieu, Duurzaamheid en Huisvesting

  • De gemeenteraad heeft op 10 september 2019 het Burgemeestersconvenant 2030 ondertekend en zich geëngageerd om deel te nemen aan het streekproject 2030. Het Burgemeestersconvenant is een initiatief van de Europese Commissie, waarin lokale en regionale overheden deelnemen door vrijwillig acties te ondernemen om tegen 2030 de EU-doelstelling te halen om 40% minder broeikasgassen uit te stoten. Het gemeentelijk energie- en klimaatactieplan omvat enerzijds het gemeentelijk energie- en klimaatanalyserapport en anderzijds een energie- en klimaatactieplan.

Ruimtelijke Ordening

  • De gemeenteraad kent een bijkomende straatnaam toe voor één van de straten binnen het projectgebied van de Heistse Huisvestingsmaatschappij nabij Heist-Station (zijstraat Kerkbossenstraat). Deze wordt voorlopig benoemd als 'Leonie Anthonisplein', verwijzend naar Leonie Anthonis, een dame die tijdens de Eerste Wereldoorlog heldhaftige acties ondernam tegen de Duitse bezetter.

  • De gemeenteraad keurt de rooilijn goed van de Jaarmarktstraat (buurtweg nummer 24) te Booischot en de bijbehorende grondafstand voor de inlijving in het openbaar domein langsheen een verkaveling van een lot voor een vrijstaande ééngezinswoning.

  • De gemeenteraad keurt de rooilijn goed van de Kleine Kegelstraat (gemeenteweg nummer 11) te Heist-op-den-Berg en de bijbehorende grondafstand voor de inlijving in het openbaar domein langsheen een verkaveling van vier loten voor vrijstaande eengezinswoningen. De verkavelaar zal langs de Kleine Kegelstraat een grondstrook van 170 m² afstaan aan de gemeente voor de eventuele verbeteringswerken aan deze gemeenteweg. De rooilijn langs de Liersesteenweg ligt op 13 meter uit de wegas (volgens de vigerende wegnormen van de domeinbeheerder het Vlaams Gewest). De grondstrook van 130 m² wordt afgestaan aan het Vlaams Gewest.

  • De gemeenteraad keurt de rooilijn goed van de Roggeveldenstraat (buurtweg nummer 5) te Schriek en de bijbehorende grondafstand voor de inlijving in het openbaar domein langsheen een verkaveling bestaande uit twee loten voor halfopen ééngezinswoningen goed.

  • De gemeenteraad keurt de rooilijn goed van de Roggveldenstraat (buurtweg nummer 5) te Schriek en de bijbehorende grondafstand voor de inlijving in het openbaar domein langsheen een verkaveling van een lot voor een vrijstaande eengezinswoning.

Planning en Ontwikkeling

Dienstverlening

Gelijke Kansen

Samenleving

Bibliotheek, Cultuur, Archief en Erfgoed

Sport en Jeugd

Beleidsondersteuning

Secretariaat

Interne controle/Procesbeheer/Projectbeheer

  • Jaarlijks brengt de algemeen directeur verslag uit over klachten en meldingen die bij het lokale bestuur zijn binnengekomen. In 2020 ontving het lokale bestuur 734 meldingen en klachten. De raad voor maatschappelijk welzijn neemt hier kennis van.

  • Organisatiebeheersing betekent dat we als lokaal bestuur zorgen dat we de juiste dingen doen, en de dingen juist doen.

    Het kader voor organisatiebeheersing bevat de belangrijkste afspraken tussen het management en het politieke niveau over de aanpak van organisatiebeheersing. Het vormt dus de basis voor een gestructureerde aanpak. Een kader installeert terugkerende patronen (bijvoorbeeld het gebruik van steeds hetzelfde model) en laat toe dat het politieke niveau en het management met ‘eenzelfde bril’ naar de organisatie kijken. In afwezigheid van een kader, verhoogt immers het risico dat de aanpak van het management afhankelijk is van toevalligheden en door een gebrek aan een duidelijke en volgehouden inspanning zonder resultaten blijft. In het verleden gebruikten gemeente en OCMW Heist-op-den-Berg het model van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) voor organisatiebeheersing.

    Nu wordt voor gemeente, OCMW en AGB overgestapt naar het model van Audit Vlaanderen, de Leidraad Organisatiebeheersing.

Interne Organisatie

Algemeen

Gebouwenprojecten

Personeel en Organisatie

Openbaar Domein

Uitbestede Werken Openbaar Domein

Administratie Openbaar Domein

  • De gemeenteraad keurt het hemelwaterplan, opgemaakt in opdracht van Pidpa, goed.

    Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de praktische uitwerking van het hemelwaterplan en om de maatregelen te realiseren ter gelegenheid van de uitvoering van toekomstige riolerings- en wegenwerken alsook bij de beoordeling van plannen en ontwikkelingen van derden.

Toegevoegde agenda openbare zitting

Besloten zitting


Publicaties

Agenda
Besluitenlijst
Notulen